Cumartesi, Aralık 06, 2014

Sihir centilmenliğe halel getirir mi?

Sihir azizim
İngiltere sıkı kuralları, kemikleşmiş gelenekleri ve donuk toplumsal ananeleri ile farklı bir ülke. Bir centilmen yürür koşmaz derler. Diğer yandan ise Susanna Clarke farklı bir soru atmıştı ortaya. Bir centilmen sihire ilgi duyar mı? Sihri tatbik eder mi? Viktorya İngilteresinin katı ahlak anlaşıyında buna yer var mıdır? Clarke'ın çıkalı uzun yıllar olan ilk ama kallavi romanı Jonathan Strange & Mr. Norrell uzunca bir zaman önce çıkmıştı. Eralp sağ olsun sayesinde haberdar olup okudum. Yine zati şahanelerine gönderme yaparak özetleyeceğim bu roman "Yetişkinler için Harry Potter tadında".

2013 yılında çıkan haberlere göre BBC kitabı diziye uyarlayacaktı ve 2014 yılı içerisinde de bu diziyi izleme imkanımız olacaktı. Aradan geçen süre zarfında dizi için pek de takvime uygun bir gelişme olamadı. Fakat geçenlerde dizinin oyuncuları açıklandı. Bu yıl içerisinde izleyemeyecek olsak da ilerleme olduğunu görmek pek lezüzatlı. 2015 yılı içerisinde diziyi izletme zevkine erişebileceğiz.

Eddie Marsan (Best of Men, Ray Donovan, Filth) pek saygıdeğer Norrell Beyfendiyi, Bertie Carvel (Restless, Hidden, Matilda) ise sihirşinaz Jonathan Strange'i oynayacak.  Diğer oyuncular ise Alice Englert (Ginger & Rosa, Beautiful Creatures), Marc Warren (Hustle, Mad Dogs, The Musketeers), Samuel West (Mr Selfridge, Fleming) ve Charlotte Riley (Wuthering Heights, Easy Virtue).
 
Bekleyip göreceğiz. Ey kitabı halen okumayanlar. Dişinizi sıkın ve okuyun dizi yayınlanmadan. Biraz kalın olabilir fakat her şey de kolay olacak diye bir kaide yok.

Hiç yorum yok: